Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън този месец падна до

...
Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън този месец падна до
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън с рекорден срив - падна до най-ниското си ниво от почти две години

Рейтингът на президента на САЩ Джо Байдън този месец падна до най-ниското си равнище от съвсем две години, което се възприема като сигнален знак за напъните му за преизбиране. Това показват резултатите на изследване на Reuters/Ipsos.

 

Четиридневното изследване, което завърши в понеделник, сподели, че само 36% от американците утвърждават работата на Байдън като президент. Това е спад от 38% през април. Това е най-ниския рейтинг на утвърждение от неговото президентство, от юли 2022 година насам. 

Въпреки че този месец спадът беше в рамките на неточност от 3 процентни пункта на анкетата, това може да е неприятен знак за възможностите на Байдън, когато той се изправи срещу републиканеца Доналд Тръмп на избори на 5 ноември.

 

Байдън, демократ, до огромна степен е с изравнени шансове с Тръмп в националните социологически изследвания. Но Тръмп има лека преднина пред Байдън в доста анкети в щатите, за които се считани, че е най-вероятно да дефинират спечелилия в изборната гилдия на Съединени американски щати.

 

Проучването изложи както слабите страни на Байдън, по този начин и няколко мощни страни. Състоянието на стопанската система се преглежда като водещ проблем, определен от 23% от интервюираните като най-важният проблем, пред който е изправена страната. Около 21% виждат политическия екстремизъм като главен проблем, а 13% избират имиграцията.

 

Около 40% от интервюираните в анкетата споделят, че Тръмп, който беше президент от 2017 до 2021 година, се е справял по-добре с стопанската система на Съединени американски щати,  а 30% са по-доволни от Байдън.

 

Тръмп имаше доста предимство по отношение на имиграцията, като 42% от интервюираните избраха неговия метод към въпроса, до момента в който 25% избраха Байдън.

 

Байдън имаше скромно предимство по въпроса за политическия екстремизъм, като 34% от интервюираните избраха метода на президента, а 30% споделиха, че Тръмп е по-добър по въпроса.

Анкетираните споделиха, че Тръмп има по-добър метод към задграничните спорове и тероризма, като 36% избират Тръмп в тази област, спрямо 29%, които поддържат Байдън.

 

Състоянието на стопанската система на Съединени американски щати се обрисува като един от по-големите фактори, които тежат върху очакванията на Байдън за преизбиране.

Гласоподавателите бяха наранени няколко годиниа от бързо растящи цени, макар че инфлацията се забави доста през последните месеци и равнището на безработицата е под 4% повече от две години. Възрастта на Байдън, на 81 години, също провокира безпокойствие у гласоподавателите.

Също по този начин натоварвайки президента, настрана изследване на Reuters/Ipsos този месец сподели, че доста демократи не утвърждават отговора на Байдън на войната на Израел против бойците на Хамас. Анкетата, оповестена във вторник, не пита дали американците утвърждават поддръжката на Байдън за военните старания на Израел в Газа, което внезапно разделя демократите.

 

Над 77-годишния Тръмп са надвиснали четири наказателни преследвания, включително развой за секрети заплащания в Ню Йорк, който би трябвало да завърши идната седмица. Други два висящи процеса са свързани с президентските избори през 2020 година

 

Тръмп погрешно твърди, че поражението му на изборите през 2020 година е резултат от машинация. Той включи изказванието в пламенна тирада малко преди стотици негови поддръжници да щурмуват Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година Петима души починаха.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР